Hakkımda

Fotoğrafım
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

16 Nisan 2015 Perşembe

KOCAELİ'NİN EN İYİ LİSTESİ DSP'DE


DSP Kocaeli 1. Sıra Milletvekili adayı Meral Uçarı, her kesime, her sosyal sınıfa uygun bir milletvekili aday listesi yaptıklarını ifade ederek, “Kocaeli’nin en iyi listesi DSP’de” ifadesini kullandı
Hayati Özzeren’in il başkanlığı koltuğuna oturmasıyla birlikte büyük bir atılıma geçen DSP, 11 kişilik milletvekili adaylık listesini de ilk açıklayan partilerden birisi oldu.
Gerek eğitim noktasında, gerekse de hitap ettikleri çevre açısından güçlü isimlerle yola çıkan DSP’de hedef, barajı geçmek...
DSP Kocaeli 1. Sıra Milletvekili Meral Uçarı’ya göre ise DSP bu seçimde bu hedefini gerçekleştirecek...
Öte yandan, “Neden AKP’ye karşı CHP’de birleşmiyorsunuz?” sorusunun da önemli olduğunu ifade eden Uçarı, “Bizler tüm egolarımızdan sıyrılarak CHP’ye gittik. Bir seçim birlikteliği talebimizi ifade ettik. Ama ret cevabı aldık. Dolayısıyla DSP bu noktada görevini fazlasıyla yapmıştır” ifadesini kullanmakta.
Uçarı’ya göre, Kocaeli’nin en iyi milletvekili adaylık listesi de DSP’de...
Türkiye’de bir kesim, “DSP neden seçime giriyor, Vatan Partisi neden seçime giriyor?” demekte. Bir kesim, AKP’ye karşı birlik ve bütünlük talebinde. Bununla ilgili fikriniz nedir?
Biz 81 ilde, 85 seçim bölgesinde, 550 milletvekili adayımız ile seçimlere hazırız. Bunun yanı sıra diğer partiler de elbette ki seçime hazırdır. Böyle bir noktada hiçbir siyasi partiye, “Neden seçime giriyorsunuz” dememek gerek. Bir de Türkiye’de hiçbir demokratik ülkede olmayan bir baraj var. Avrupa’da baraj yüzde 1’lerde, 3’lerde. Bazı yerlerde hiç yok. Çağdaş ülkelerde halkın her kesimi, her kesimi parlamentoda temsil edilebiliyor. Bizim hedefimiz bu seçimde barajı geçmek. İkinci hedefimiz ise yüzde 3’e ulaşmak. Çünkü bu şekilde devletten para alacağız ve bundan sonraki seçimlere daha iyi hazırlanacağız. Dolayısıyla seçmenlere şöyle seslenmek istiyorum: Herkes kendi ideoloji doğrultusunda sandığa gidip oyunu kullanmalı. Bunun bölücülükle bir alakası yok.
Evet, benim sorduğum noktaya temas ettiniz. CHP’nin size bu yönde bir suçlaması var.
Bu çok yanlış bir suçlama. Bizler tüm egolarımızdan sıyrılarak CHP’ye gittik. Bir seçim birlikteliği talebimizi ifade ettik. Ama ret cevabı aldık. Dolayısıyla DSP bu noktada görevini fazlasıyla yapmıştır.
“Partiyi kapatın, gelin” mi dediler?
Aynen öyle. “Altı okun altına bir güvercin yerleştiririz” dediler. Bundan dolayıdır ki hiç kimse bizi oyları bölmekle suçlayamaz. Biz bu görüşmelerin ardından seçime tek başına girme kararı aldık. Bizim çok güçlü örgütlerimiz var. Çok iyi adaylarımız ve halkımızdan destek bekliyoruz.
CHP iler DSP arasında ne fark var?
Çok harika bir soru sordunuz. Halkın bunu bilmesi bizim için çok önemli. CHP’nin sosyal demokrasi programı ile DSP’nin demokratik sol programı arasında büyük farklar vardır. Demokratik sol felsefe, her ülkenin kendi şartlarına uygun sosyal bir felsefedir. Bizim ülkemizde bu felsefede en önemli kitleler işçi ve köylülerdir. Çünkü biz tarım ve hayvancılık ülkesiyiz. Dolayısıyla her ülkenin kendisine ait sosyal politikalarını içerdiği en iyi politika, demokratik sol politikadır. Sosyal demokrasi Türkiye’ye ait bir ideoloji değildir. İçerisinde Marksist-Leninist kuram ön plandadır. Örnek olarak, Portakiz’de demokratik sol bir model ile başarı sağlanmıştır. Bizi hedefimiz de demokratik solu hayata geçirmektir.
Kocaeli’de DSP nasıl bir liste çıkardı? Neyi gözetti?
Partimizin listesi, Kocaeli’deki en iyi liste. Bir kere ilk sırada bir kadının yer alması, o partinin ne kadar çağdaş olduğunun, kadına ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi. Ben sosyoloji mezunuyum ve ikinci üniversitemi okuyorum. Selman Gürpınar hukuk fakültesi mezunu. Üçüncü sıra adayımız elektrik mezunu, ayrıca siyasal bilgiler fakültesinde çift ana dal yapıyor. Dördüncü sıra adayımız iki üniversite mezunu. Bunun yanı sıra ev hanımlarına, esnafa, işçi emeklilerine yer verdik. DSP listesinde her kesimden insanlar var.
Halkın ilgisi alakası nasıl?
Son süreçte DSP’ye halkın ilgi ve alakası çok yüksek. Kendimizi iyi anlattıkça teveccüh de artıyor. Fakat diğerleri ile eşit şartlarda yarışmadığımızı biliyoruz. Çünkü parlamentodaki partiler sürekli medyada, sürekli kendilerini anlatabiliyorlar. Biz ise basında ambargoluyuz. Halkımıza şunu söylüyoruz: Bu ideolojiye sahipseniz partinize sahip çıkın.
CHP son zamanlarda fazlasıyla Ecevit’i sahipleniyor. Hatta 7 Haziran seçimleri öncesinde ilk mitingini, Ecevit’in 1973’te start verdiği Kartal’da yaptı. Bunun nasıl değerlendirirsiniz?
Ecevit sahiplenilebilecek bir lider. Bu anlamda onlara hak veriyorum. Ama Ecevit’in şöyle bir lafı var: Benim yerim DSP’dir, beni burada arayınız. Bundandır Ecevit DSP’ye aittir. Tabii ki CHP’ye birçok katkısı olmuştur. Ama orada kalmadığına göre, DSP’yi kurduğuna göre, Ecevit’in asıl yerinin neresi olduğu ortaya çıkar.
Yıllarımı bu kente verdim
Sol partileri din konusunda eleştiriler var. Bu noktada düşünceleriniz ne?
Biz din konusunda, tüm dinlere saygılıyız. Dini eğitimlerin küçük yaşlardan itibaren kaos ortamında değil, Allah korkusu ile değil, Allah sevgisi ile öğretilmesini istiyoruz. Biliyoruz ki bu nesiller devletin kasasındaki paraları harcayıp, tüyü bitmemişlerin hakkını yemeyecek. Böylelikle daha mutlu yarınlara koşacağız. Gerilen değil, gelişen Türkiye yaratacağız.
Kocaeli halkına neler söylemek istersiniz?

Bu kente yıllarımı verdim. Bu kendin sorunlarını çok iyi biliyorum. Kocaeli bir işçi kenti. Kocaeli dengesiz sanayi ile iç içe bir kent. Limanlar bütün sahilimizi sardı. Bu sorunları çözmek için var gücümüzle çalışacağız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder